Picture of the author
Picture of the author

A Hahó Önkéntesek szervezésében:

Egy Doboz Boldogság

Idén karácsonykor lepj meg egy
ukrán menekült gyermeket Magyarországon!


🎁

Már minden gyermeknek van ajándéka. 🥳

❤️

Minden gyermeknek joga van a boldogsághoz.

 

Az ukrajnai háború elől menekülve több mint 15.000 gyermek lelt menedékre Magyarországon. Egy új közösségbe beilleszkedni mindig nagy kihívást jelent, de nekik különösen nehéz dolguk van.

Hahó Önkéntesként hisszük, hogy minden gyermekeknek joga van a boldogsághoz. Bár a régi életüket nem tudjuk visszaadni, idén karácsonykor egy kis ajándékkal szeretnénk mosolyt csalni az arcukra.

Picture of the author

Kiket ajándékozunk meg?

 

Olyan óvodákat, napköziket és szállásokat kerestünk meg, ahol sok menekült gyermek van egy közösségben. Felhívásunkra nagyon sok jelentkezés érkezett Budapestről és vidékről egyaránt.

Ezeket a helyeket sokszor önkéntesek és civil segítők lelkesedése tartja össze, ezért hatalmas segítséget jelent, hogy idén mi töltjük meg a Mikulás (azaz St. Nicholas) puttonyát. 🎅🏻

Picture of the author

Mit rejtenek az ajándékok?

 

Minden csomagot egyedileg állítunk össze a gyermekek életkora és neme szerint, valamint figyelünk arra, hogy az ország bármely pontjáig szállíthatóak legyenek.

Az ajándékok között biztosan lesznek:

  • Játékok, társasjátékok és ruhaneműk
  • Képeskönyvek, noteszek és kreatív kellékek
  • Édességek, vitaminok és forró italok

Mindezek varázslatos karácsonyi csomagolásba rejtve.

Picture of the author

Hány gyermeket ajándékozunk meg?

 

A Hahó Mikulás listáján jelenleg 290 gyermek szerepel, de folyamatosan kapunk új jelentkezéseket, ezért az ajándékok végső számát a beérkezett adományok összege határozza majd meg.

Egy csomag ára 10.000 és 16.000 Ft között mozog. Partnereink eddig 1.8 millió forinttal járultak hozzá a gyermekek boldogságához, így a fennmaradó 140 gyermek ajándékához szeretnénk támogatóink segítségét kérni.

Picture of the author

Na de kik azok a Hahó Önkéntesek?

 

A Hahó Önkénteskek egy több mint 400 fős közösség, akik olyan társadalmi célú projektekbe kapcsolódnak be, ahol gyors és szervezett segítő munkára van szükség.

A csoport 2022 tavaszán vált aktívvá amikor az ukrajnai menekültválsággal kapcsolatban több nagyszabású akcióban is koordináltak tagjaik. Részt vettek egy hazai menekültszálló üzemeltetésében, adománycsomagokat osztottak rászoruló családoknak, és egy kárpátaljai gyermekotthon bebútorozásában is szerepet vállaltak.

Bár az elsődleges cél mindig mások segítése, a Hahó Önkéntesek különösen figyelnek arra, hogy tagjaik egy befogadó közösség részévé váljanak, ahol mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb segítő feladatot.

Picture of the authorPicture of the authorPicture of the author

Hahó, lehet egy kérdésem?

Picture of the author

Elődi Marci

Boldogságfelelős, Hahó Önkéntesek

elodimarci@gmail.com | +36 30 595 29 16

Picture of the author

© Hahó Önkéntesek, 2022

Ez az oldal semmilyen személyes adatot nem tárol és sütiket is csak a Télapónak készít ki.